Черновецький і Ко сидять на валізах?



Фото КМДА
Зі зміною голови держави під мером Києва Леонідом Черновецьким знову почало хитатися крісло. Про це свідчать скасування президентом Віктором Януковичем указу про призначення Черновецького членом Вищої ради юстиції замість Степана Гавриша та призначення нового прокурора Києва Юрія Ударцова.

І навіть те, що близького до київського мера Євгена Блажівського підвищили до заступника генпрокурора не є хорошою новиною для Черновецького, пише "Сегодня".

Як відомо, раніше екс-голова МВС Юрій Луценко заявляв, що столична прокуратура "покривала" Черновецкого, тепер у міського голови такого "даху" немає.

За інформацією видання, зміни у київській владі можуть відбутися у два способи: або мер згодиться на нову редакцію "Закону про столицю" і погодитися на поділ посад голови Київської міськадміністрації і мера, або відбудуться перевибори.

Таким чином, якщо Черновецький примириться з першим варіантом, то голова КМДА буде призначатися президентом і стане його представником у столиці з правом вето всіх рішень міської влади.

Що стосується виборів, то їх, говорять у Раді, можуть призначити на осінь. За словами керівника київської Партії Регіонів Василя Горбаля, багато чого залежить від поведінки самого Черновецького, який зараз робить багато помилок щодо ринків, посольств тощо.

"Терпіння може луснути. І тоді перевибори, але до осені питання у порядку денному не постане", - сказав Горбаль.

За словами одного з заступників голови КМДА, у мерії ж зараз чемоданний настрій.

"Незрозуміло, що взагалі з нами буде. Після зміни Кабміну президент явно візьметься за нас, адже опитування показують 85% недовіри городян", - сказав співрозмовник видання.

Інший заступник відзначив, що якщо змінять голову КМДА, то можуть змінити і всіх заступників, і начальників управлінь.

Тим часом, Янукович узяв під особистий контроль низку київських питань. Зокрема, за словами депутата Київради Наталі Новак, рішення про скасування приватизації ринків було продиктовано з Банкової.

З тієї ж причини на наступній сесії буде скасована приватизація найстаршого садка "Орлятко" і будинків 14 посольств.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ