На демонтаж пам'ятника засновникам Києва немає грошей


Столична влада вирішує долю човна, з якого наприкінці минулого тижня забрали фігури засновників Києва -  Щека, Хорива, Кия і їхньої сестри Либіди.

Спочатку його хотіли демонтувати, щоб зробити новий бронзовий пам'ятник, але врешті-решти забрали лише скульптури, пише "Сегодня".

За словами начальника Головного управління культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка, для демонтажу потрібен кран, але його дуже складно підвести, оскільки поруч з пам'ятником знаходиться насосна станція і можливий провал.

"Питання упирається й у фінансування. Можливо, на демонтаж доведеться брати кредит. Але суму назвати не можу", - сказав Кухаренко.

Однак він наголосив, що човен таки знімуть упродовж двох тижнів.

Тим часом, автор пам'ятника засновникам столиці Василь Бородай звернувся до Європейського суду з прав людини з вимогою, щоб "держава Україна і Нацбанк зокрема виплатили відшкодування за розміщення його дітища на купюрах від 1 до 5 тисяч карбованців, а зараз -  за зображення на 200-гривневих купюрах".

Про це виданню розповів адвокат Бородая Валерій Ситцевий. Він відзначив, що Печерський суд уже прийняв рішення на користь Бородая, але Апеляційний його скасував.

У Євросуді позов до розгляду ще не прийняли, оскільки за регламентом у них є ще 3 роки.

У самому Нацбанку про позов не чули, відзначає видання.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ