Голубченко каже, що киян не затопить, але до евакуації готується



Фото з сайту КМДА
Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко прогнозує, що настільки великого паводку, який вимагатиме евакуації людей з підтоплених територій у столиці не буде.

"Я думаю, нам не потрібно буде ніякої евакуації", - заявив він по завершенні колегії КМДА у середу.

Однак, він наголосив, що столична влада повинна бути готова до будь-яких ситуацій, тому нині все ж готується план евакуації людей.

"Зараз управління надзвичайних ситуацій працює над планом (евакуації), план повинен бути готовий до кінця наступного тижня. Після цього ми проведемо навчання. Я думаю, що до цього (евакуації) не дійде, але якщо таке виникне -  ми повинні бути чітко готові", - сказав Голубченко.

Він пояснив, що якщо у столиці буде лише повінь, внаслідок танення снігу і льоду, то не потрібно буде ніякої евакуації.  

"Найгірша ситуація, коли разом об'єднаються паводок (дощі), про що говорили, і танення снігу. Так чи інакше, але якщо нас попереджають, що таке можливо, ми повинні до цього готуватися", - наголосив Голубченко.

Він додав, що у випадку підтоплення потрібно буде подбати, щоб не було людей на дачах та щоб вони вивезли з дач цінні речі. За словами Голубченка, таких людей буде небагато (до 4 тисяч) і всі вони мають квартири у місцях, які повінь не зачепить.

Крім того, людей із зони підтоплення зможуть переселити у гуртожитки чи тимчасові квартири.  

"Я не можу зараз сказати (куди зможуть евакуювати).  Більшість людей мають квартири в Києві, абсолютно не на тих місцях, де підтоплює, їм треба буде просто поїхати додому. А там де можливі (підтоплення), ми розберемося і знайдемо гуртожитки. У нас є квартири тимчасового проживання резервного фонду. Ми знайдемо (куди відселити) -  це не питання", - запевнив Голубченко. 

Як відомо, весняний паводок у Києві очікується у третій декаді березня.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ