Скандальне будівництво на Гончара не скасували?



Фото "Збережи старий Київ"
Київрада не скасувала будівництво житлового комплексу Fresco Sofia з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінгом по вул. О.Гончара, 17-23 у буферній зоні Софії Київської.

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба БЮТ.

За його словами, таким чином влада проігнорувала вимоги ЮНЕСКО і надала можливість команді Черновецького-Януковича захистити свої інтереси у цій справі.

"Внаслідок кулуарних домовленостей Партії регіонів з головуючим сесії Київради, до рішення про заборону будівництва у охоронній зоні Софії Київської, за яке так довго боролись опозиційні депутати, кияни та ЮНЕСКО, були внесені правки головою фракції Партії Регіонів у Київраді Олександром Омельяненком, які фактично нівелюють задум припинити скандальне будівництво", - сказав Бригинець.

Він пояснив, що в остаточному документі слово "зупинити" змінили на  "упорядкувати".

"Це залишає поле для переговорів між Партією регіонів та Леонідом Черновецьким, захищаючи не інтереси київської громади, а інвестора", - вважає бютівець.

Бригинець наголосив, що у порядок денний сесії Київради 2 березня було внесене рішення, яке, на вимогу ЮНЕСКО, мало зупинити всі будівельні роботи по вул. О.Гончара, 17-23, натомість депутати проголосували за можливість інвестора продовжити забудову.

Як відомо, на засіданні 26 лютого, Київрада прийняла рішення про "впорядкування робіт" ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" на вулиці Гончара, 17-23.

                

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ