Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b8e433c63b77/
Українська правда
Київ

Антимонопольний комітет зобов’язав мерію відбирати перевізників на конкурсі

03.03.2010  12:08

Антимонопольний комітет зобов'язав Головне управління транспорту КМДА забезпечити конкурсний відбір пасажирських перевізників для роботи на автобусних маршрутах загального користування.

За висновками комітету, транспортне управління вчиняло антиконкурентні дії у вигляді бездіяльності, оскільки не проводило конкурсного відбору перевізників, що суперечить закону, йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

Це у свою чергу призвело до створення привілейованих умов для діяльності КП "Київпастранс" та штучних перешкод - для роботи інших перевізників, що підтвердив присутній на засіданні комітету голова Київської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький.

У ході розгляду справи управління відновило роботу конкурсного комітету із визначення пасажирських перевізників та провело конкурси щодо 10 автобусних маршрутів у звичайному режимі руху. Усього в Києві на даний час функціонує 68 таких маршрутів.

Начальник Головного управління транспорту КМДА Олексій Бархатов погодився з висунутими комітетом вимогами, про що публічно заявив на засіданні, де розглядалося це питання.

Коментуючи прийняте рішення, в.о. Голови АМКУ Олександр Мельниченко сказав, що столиця має бути взірцем найвищих стандартів, зокрема і у важливій соціальній сфері пасажирських перевезень.

"Проте, треба констатувати, що на цьому ринку накопичилася ціла низка проблем, які потребують комплексного підходу з боку влади та бізнесу. Тому комітет повинен знову брати ініціативу у свої руки і втручатися у ці питання, щоб захистити рівноправність і конкуренцію на ринку та інтереси і права споживачів", - сказав Мельниченко.

За його словами, найближчим часом планується провести з цього приводу окремі публічні слухання, для чого доручено створити спеціальну робочу групу.
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.