Антимонопольний комітет зобов’язав мерію відбирати перевізників на конкурсі


Антимонопольний комітет зобов'язав Головне управління транспорту КМДА забезпечити конкурсний відбір пасажирських перевізників для роботи на автобусних маршрутах загального користування.

За висновками комітету, транспортне управління вчиняло антиконкурентні дії у вигляді бездіяльності, оскільки не проводило конкурсного відбору перевізників, що суперечить закону, йдеться в повідомленні прес-служби АМКУ.

Це у свою чергу призвело до створення привілейованих умов для діяльності КП "Київпастранс" та штучних перешкод - для роботи інших перевізників, що підтвердив присутній на засіданні комітету голова Київської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький.

У ході розгляду справи управління відновило роботу конкурсного комітету із визначення пасажирських перевізників та провело конкурси щодо 10 автобусних маршрутів у звичайному режимі руху. Усього в Києві на даний час функціонує 68 таких маршрутів.

Начальник Головного управління транспорту КМДА Олексій Бархатов погодився з висунутими комітетом вимогами, про що публічно заявив на засіданні, де розглядалося це питання.

Коментуючи прийняте рішення, в.о. Голови АМКУ Олександр Мельниченко сказав, що столиця має бути взірцем найвищих стандартів, зокрема і у важливій соціальній сфері пасажирських перевезень.

"Проте, треба констатувати, що на цьому ринку накопичилася ціла низка проблем, які потребують комплексного підходу з боку влади та бізнесу. Тому комітет повинен знову брати ініціативу у свої руки і втручатися у ці питання, щоб захистити рівноправність і конкуренцію на ринку та інтереси і права споживачів", - сказав Мельниченко.

За його словами, найближчим часом планується провести з цього приводу окремі публічні слухання, для чого доручено створити спеціальну робочу групу.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ