До Дня Києва на Майдані запрацює квітковий годинник


Квітковий годинник буде відкрито в День Києва на вулиці Інститутській біля Майдану Незалежності.

Про це повідомляє прес-служба "Київзеленбуду", який проводить конкурс дизайну квіткового годинника.

На адресу оргкомітету надійшло понад 50 робіт як і від дизайнерів-початківців, так і від іменитих метрів ландшафтного дизайну.

Зараз вони передані на розгляд компетентній комісії і до середини квітня буде визначено і оголошено переможця.

Висадка рослин на тло квіткового годинника розпочнеться за два тижні до Дня Києва. Зараз же квіти засіяли і вирощують в теплицях майже усіх районів Києва. 

За словами гендиректора "Київзеленбуду" Олександра Козловського, рослин, які будуть використані в дизайні квіткового годинника в 2010 році,  намічено висадити не менше 50 тисяч.

Причому, годинник матиме "весняний" і "осінній" дизайни. Весною серед рослин переважатиме каланхое, верес, бегонія, колеус, (по 2-3 відтінки кожного виду), - 25 тис. квітів  на фонове панно і 25 тис. - на сам годинник, а наприкінці липня їм на зміну прийдуть довгоквітучі хризантеми більш ніж 20 відтінків.

За словами в.о. заступника мера Києва Добруцького, пошкоджений торік механізм годинника, номінованого на участь у Книзі рекордів Гінесса як найбільший в Європі, відремонтовано.

Цього року над циферблатом спорудять місток для бажаючих сфотографуватися на фоні унікального пристрою, а охоронятимуть його за допомогою веб-камери.

Як відомо, діаметр годинника, який був створений у Києві торік, - 19-19,5 м.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ