У Черновецького погрожують Нафтогазу


Перший заступник мера Києва Анатолій Голубченко не виключає можливості звернення до прокуратури та до суду у випадку, якщо Нафтогаз обмежуватиме подачу газу Київенерго.

Про це він заявив під час колегії у середу, коментуючи зниження тиску газу на київських ТЕЦ.

"У Нафтогазу немає жодних підстав скорочувати обсяги газу, який подається для тепла населенню. Якщо вони будуть це робити, ми звернемося до прокуратури і в суд", - сказав він.

Голубченко пояснив, що київська адміністрація, Київенерго, Нафтогаз, підписали меморандум, відповідно до якого Нафтогаз повинен подавати газ до 1 травня без обмежень.

"Київенерго взяло на себе зобов'язання, що воно проплатить 100% газу, який йде на електроенергію, на тепло для підприємств та інших організацій, на тепло для бюджетних організацій ат для населення", - сказав він.

"Київенерго виконує свої зобов'язання. КМДА виконує свої зобов'язання. Ніхто не має права порушувати тристоронню домовленість", - наголосив він.

За його словами, до 1 травня КМДА і Київенерго порахують різницю в тарифах, підпишуть відповідний акт, і КМДА протягом року буде виплачувати цю різницю.

Він також пояснив, що зниження тиску газу 23 лютого не вплинуло на тепловий режим у місті, оскільки була відлига.

"Зараз, коли буде похолодання, я думаю, ми отримуємо газ в необхідній кількості для того, щоб забезпечити нормальне тепло. Ми пройдемо опалювальний сезон без усіляких обмежень", - пообіцяв Голубченко.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ