Отруювачам собак світить 6 років тюрми



Фото svobodanews.ru
Власники собак, які отруїлися на столичних вулицях, повинні організувати спеціальні мобільні групи, щоб піймати отруйників тварин.

Про це на онлайн-конференції в "Комсомольській правді" повідомила президент міжнародної організації "Захист тварин SOS" Тамара Тарнавська.

"Для того, щоб їх піймати "за руку", підійде тільки один спосіб - створити мобільні групи, які годині о п'ятій-шостій ранку, будуть чергувати", - сказала Тарнавська.

За її словами, незважаючи на те, що комунальники відхрещуються від будь-якої причетності до отруєння тварин, розправляються з чотириногими друзями саме співробітники ЖЕКів.

"Нинішня хвиля отруєння тварин з Теремків-1, Троєщини, Осокорків, Позняків, Софіївської Борщагівки - це не більше ніж вершина айсберга. Влада Києва ще пізньою весною минулого року вирішила позбутися дворняг. Програма нещадного винищування присвячена до проведення в українській столиці футбольного чемпіонату Євро-2012. Таким чином, керівництво міста хоче очистити мегаполіс від неугодних знедолених псів", - сказала Тарнавська.

Вона наголосила, що якщо піймають отруйника собак на Теремках-1, то його повинні притягти до відповідальності: "Або ця людина повинна оплатити великий штраф, або за законом йому загрожує 6 років позбавлення волі". 

Тарнавська також наголосила, що Київ міг би цілком позбутися безпритульних собак за два роки, якщо взяти досвід Варшави, підійти до питання з усією відповідальністю.

"За умови правильного розподілу грошей, можна було б побудувати в кожнім районі Києва по одному простому притулку для тварин, усіх собак і кішок простерилізувати, то питання зникло б автоматично",  - сказала вона.  

Як відомо, нещодавно у лісосмузі на Теремках невідомі особи знову почали труїти столичних безпритульних псів, однак постраждали від цього і домашні улюбленці, які померли у страшних муках. Крім того, власники псів, які зібрали залишки собачої їжі з різким запахом і віддали її на експертизу, кажуть, що є реальна небезпека того, що наступною жертвою невідомих отруювачів можуть стати школярі, які також гуляють у лісосмузі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ