На Сирці буде посольство США



Колишній сирецький хутір у найближчі роки стане дипломатичним центром Києва: тут будується нове посольство США.

Будівництво йде за графіком - вже в 2012 році посольство переїде, пише "Газета по-київськи".

Відкрито фінансування і будівництва посольства і резиденції посла Казахстану по сусідству.

За словами першого заступника гендиректора і головного інженера Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв при Київраді Володимира Євдокимова, навесні вже почнеться будівництво, а дитмістечко збудують за 5 років.

"Американці кажуть: "Де буде посольство США - там буде центр міста". У центрі немає місця, а на лівий берег ніхто не хоче, там зараз немає жодного посольства. Тут раніш розташовувалися теплиці радгоспу "Троянда" - близько 7 га. Американці викупили 4 га, а казахське посольство і комплекс Гендирекції з обслуговування іноземних представництв розмістяться на що залишилися 2,7 га", - сказав Євдокимов.

Він наголосив, що практику таких містечок планують продовжувати і вже шукають землю.

Мешканка будинку №6 по бульварі Сікорського Ірина Гайдаєнко розповіла, що людей не питали, коли продавали землю під посольства. Жінка побоюється, що парк можуть перетворити на чергові паркінги.

Місцеві автовласники вже скаржаться, що збудовані ними гаражі вже почали зносити і роблять це далеко не дипломатичним чином.

За словами Євдокимова, нині активно проектується посольство Індії по вул. Забіли, 5 (район Голосіївської площі) - незабаром проект буде представлений на містобудівній раді.

"Інші дипмісії в пошуку: наприклад, посольство Китаю. Їм тісно в будинку на Грушевського, і вони шукають будинок на 5 тисяч кв. м. У центрі не знайшли - тепер земельну ділянку для будівництва підшукують. Планує розширюватися і посольство Росії. До речі, казахи виділили фінансування тільки на два посольські будівництва - у Берліні й у Києві", - сказав Євдокимов.

Крім того, за інформацією видання, 34 посольства з 74 акредитованих у Києві займаються питаннями розширення площ. Нині 5 з них шукають земельні ділянки від 0,2-0,5 га, а 15 дипломатичних місій - шукають офісні будинки.

Наприкінці минулого року в Києві акредитувались посольства Саудівської Аравії і Конго.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ