БЮТ вимагає, щоб гроші за символіку Києва витратили на пам’ятники


БЮТ вимагає спрямувати 17 мільйонів гривень, зібраних у столичній скарбниці за використання місцевої символіки у 2009 році, на збереження історико-культурної спадщини Києва у 2010 році.

З таким зверненням до міського голови Леоніда Черновецького звернувся голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Київські пам'ятки - це і є те, що відрізняє нашу столицю від усіх інших міст. Ці символи і є Київ. І гроші, які ці пам'ятки-символи заробили "своїм тілом" для Києва, мають бути використані на їхні потреби: реставрацію, відновлення, захист тощо. Натомість сьогодні існує практика, коли ці гроші використовуються для інших потреб", - заявив Бригинець.

За його словами, відновлення потребують зруйнований пам'ятник засновникам Києва,  колишня караїмська кенаса 1900-го року по вул. Ярославів вал,7, в якій сьогодні знаходиться Будинок актора.

Бригинець нагадав, що плата за використання символів у Києві становить 0,1% від прибутку підприємства, і не стягується лише з митців та книговидавців столиці.

Повний перелік символіки Києва включає в себе 140 назв і та 152 зображення. Зокрема, слова: "Хрещатик", "Золоті ворота", "Оболонь", "Либідь", "Софія Київська"; символи: герб міста, герби районів, прапор Києва; зображення вулиць, площ, фонтанів, комплексів, пам'ятників, споруд (Майдан Незалежності, пам'ятник Магдебурзькому праву, Андріївська церква, Верховна Рада тощо).

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ