Мерія обіцяє віддати борг дитячим спортшколам


Київська міська державна адміністрація обіцяє погасити заборгованість, яка виникла за утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста за 2008 та 2009 роки.

Про це заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба мерії.

"Заборгованість перед спортивними школами виникла невипадково - це результат самочинного вилучення Кабміном 7,5 мільярда гривень з міського бюджету. Ми віримо, що нове керівництво уряду не допустить повторення подібної ситуації, і тоді стане цілком можливим у повній мірі фінансувати фізкультуру та спорт з міського бюджету", - сказав Журавський.

Він наголосив, що столичні чиновники розуміють турботу колективів дитячо-юнацьких спортивних шкіл щодо фізичного виховання дітей та розвитку спорту в місті, і будуть намагатись своєчасно вишукувати кошти для забезпечення належного фінансування спортивних шкіл.

За словами Журавського, наразі вже виділено 1 мільйон 24 тисячі 300 гривень на погашення заборгованості, яка виникла за оренду льоду, плавальних басейнів та інших спортивних споруд.

"У подальшому, після прийняття бюджету, ми погасимо заборгованість перед батьками дітей, які виїжджали на змагання різного рівня за власні кошти", - заявив Журавський.

Як відомо, раніше керівники дитячо-юнацьких спортивних шкіл у Києві заявляли, що "вже кілька років адміністрація Леоніда Черновецького"  не фінансує програми для розвитку молодих спортсменів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ