Міністр ЖКГ вимагає терміново чистити каналізацію


Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко закликає місцеві органи виконавчої влади підготувати каналізації до можливого паводку.

Про це він сказав під час селекторної наради щодо запобігання можливому затопленню внаслідок паводків, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

"Звертаємо увагу... терміново зробіть все можливе, щоб очистити каналізації і підготуватися до паводку", - підкреслив Кучеренко.

За його словами, найгірші показники з очищення стічної каналізації спостерігаються в Дніпропетровській, Кіровоградській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській областях і Києві.

Кучеренко відзначив, що в перерахованих регіонах очищено менше 10% каналізацій.

Також міністр звернувся до місцевої влади з проханням завчасно підготувати можливі зміни маршрутів міського електротранспорту у зв'язку з паводками.

Як відомо, міністерство з надзвичайних ситуацій очікує паводок середнього і вищого рівня.

За словами першого заступника начальника ГУ з питань перший заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Івана Гаврилюка, найбільше підтоплення загрожує Деснянському, Подільському та Дарницькому районам.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ