На Будинок актора поклали око концертні колективи


Керівники концертних колективів звернулися до заступника київського міського голови Олеся Довгого з проханням підтримати клопотання організацій щодо використання  Будинку актора, як основного концертного майданчика.

Про це йдеться у зверненні концертних колективів, повідомляє прес-служба КМДА.

"На сьогодні жодна з семи концертних організацій комунальної власності Києва не має власного приміщення для виступів, показу прем'єрних програм, проведення репетиційної роботи. За останні сто років у Києві не було побудовано ні одного концертного залу, пристосованого саме для виступів великих та камерних хорових колективів і оркестрів", йдеться у зверненні.

За словами представників концертних організацій, у місті існують кілька залів для виступів класичних колективів - приміщення Колонної зали Національної філармонії, Палац мистецтв "Український дім", Міжнародний центр культури і мистецтв (Жовтневий палац) та Великий зал Національної музичної академії ім. Чайковського, проте вони не мають належних акустичних можливостей, які відповідають сучасним світовим стандартам.

"А головне те, що непомірний розмір орендної плати не дозволяє міським колективам орендувати ці площі для виступів. У ході інспектування об'єктів нерухомості комунальної власності міста, які можуть бути надані у користування концертним організаціям, був виявлений Будинок актора площею 632,5 кв.м на вул. Ярославів Вал, 7", йдеться у зверненні.

Комунальні концертні організації наголошують, що ця будівля знаходиться на балансі Головного управління охорони культурної спадщини КМДА і була надана в орендне користування Національній спілці театральних діячів.

"Проте комунальні концертні організації не мали можливості проводити  тут свої концертні заходи, оскільки  орендна плата, яка виставлялася  спілкою, була також занадто високою.

Саме це спонукало Київську міську раду 27.11.2009 року прийняти про передачу Будинку актора після закінчення терміну його оренди Національною спілкою, в оренду закладові культури "Творча вітальня майстрів оперного та балетного мистецтва "Духовна спадщина" ім. І. Козловського", йдеться у зверненні.

Лист підписали гендиректор Камерного хору "Хрещатик" Андрій Воїнов, Директор-художній керівник Муніципального академічного камерного хору "Київ" Микола Гобдич, гендиректор Київського академічного муніципального духового оркестру В'ячеслав Коробко та інші.

Як відомо, раніше театральна громадськість столиці звернулася до президента Віктора Януковича не допустити знищення Будинку актора столичною владою.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ