Скільки коштує партія для столичних виборів?


Незважаючи на те що місцеві вибори перенесли на невизначений час, в інтернеті до них вже активно готуються.

Так, у мережі з'явилися оголошення, які пропонують придбати політичну партію або ж допомогти її зареєструвати, пише "Сегодня".

Видання з'ясувало, що попит на партії нині досить високий, незважаючи на те, що коштує "така іграшка" близько 200 тисяч доларів.

За словами автора одного з оголошень про продаж партій Олександра, партія в нього дуже "якісна". Мовляв, реєстрації вже рік із хвостиком, а кілька місяців назад з аудитом був Мін'юст.

"Причепитися було ні до чого: є обласні і районні осередки, усі члени реальні", - сказав Олександр.

За словами іншого співрозмовника Наталії, їй не важлива назва майбутньої партії - нехай то буде Блок Льва Черновецького чи Валерія Кличка.

"Нам назва не важлива - головне, щоб у вас гроші були. Якщо вирішите купувати протягом трьох днів, віддам (партію) за $195 тисяч. За $10 тисяч ми вам за півтори тижня зберемо всі документи для партії з будь-якою назвою, яку ви захочете, і відправимо в Мін'юст, усі буде ОК", - запевнила Наталя.

Однак, на прохання зробити партію заднім числом, додавши рік, вона відмовилася, заявивши, що це підробка.

Також усім охочим за $30 тисяч можуть скласти список партій, готових до продажу.

На думку експертів, торгівля партіями тільки починається. Однак вони відзначають, що ціни на партії падають (минулого року, щоб придбати партію, потрібно було $500 тисяч, зараз червона ціна $200 тисяч).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ