Київрада передала близько 29 га землі підставним особам?



Голова фракції Блоку Черновецького Алла Шлапак під час засідання Київради 26 лютого. Фото з сайту Олеся Довгого
Київська міська рада виділила громадянам у приватну власність 294 земельних ділянки загальною площею близько 29 га.

Такі рішення були прийняті на пленарному засіданні 26 лютого, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тільки одним проектом рішення було передбачено передати 233 громадянам у приватну власність земельних ділянок площею по 0,1 га в Голосіївському районі для будівництва житла і господарських будівель.

Крім того, у Деснянському районі таких ділянок виділено 25, у Дарницькому - 16, у Солом'янському - 10, в Оболонському і Подільському - по 4.

При цьому секретар Київради Олесь Довгий протягом засідання неодноразово заявляв, що він має намір "перейти на нову філософію" у роботі Київради, відповідно до якої всі питання приймаються тільки на підставі проектів рішень і після обговорення в сесійному залі, відзначає інформагентво.

Однак секретар земельної комісії Сергій Кримчак (фракція Блоку Леоніда Черновецького) наприкінці засідання вніс "з голосу" ще два проекти про виділення землі громадянам у Деснянському районі, аргументуючи свою пропозицію тим, що з такими проханнями до нього звернулися громадяни на особистому прийомі.

Незважаючи на "нову філософію" Довгий вніс це питання до порядку денного, і депутати проголосували за нього без проекту рішення.

За земельні питання голосували депутати, що входять до промерської більшості, оскільки фракції Блоку Кличко і БЮТ залишили сесійну залу.

Як відомо, раніше опозиційні фракції у Київраді заявляли, що команда Леоніда Черновецького застосовує давно відпрацьовану схему, при якій громадяни, на яких оформляються земельні ділянки, лише одержують невелику винагороду за надання паспортних даних, а уся виділена по таких схемах земля стає власністю яких-небудь фірм або окремих осіб.

Так, зокрема, виділення понад 23 га біля Конча-Заспи нібито мають відійти київській компанії "Оста плюс", яка входить до сфери впливу співвласників Брокбізнесбанку Сергія й Олександра Буряків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ