Засновників Києва викинули на звалище? Фото

26.02.2010  17:33

1 2
Пам'ятники Кию, Щеку, Хориву та Либідь звалили просто на сніг у дворі комбіната "Художник", що на вулиці Васильківській.

Співробітники комбіната сумніваються, що пам'ятник вдасться полагодити до Дня Києва, адже через кризу вони майже не працюють, пише "Газета по-київськи". 

Тим часом на набережній від монумента лишився лише човен, обнесений парканом із табличкою "Пам'ятник на реставрації". 

Як відзначає видання, не лише засновники Києва без належного догляду не змогли вистояти проти часу.

Так, пам'ятник Богдану Хмельницькому, що на Софійській площі втратив пера з шапки через те, що прогнив болт, який їх утримував.

Ледь тримається монумент Святого Володимира. Через зсуви на пагорбі, на якому він розташований, під фундаментом просідає ґрунт.

"Страшно бачити, як гинуть твої скульптури, твої діти...", - сказав учень Василя Бородая, автора пам'ятника засновникам міста, скульптор Анатолій Харечко. Він відзначив, що усі твори його вчителя мають нещасливу долю, неначе Бородая проклято. 

"Його Мати-Батьківщину постійно критикують, монумент Революції на майдані Незалежності зруйнували, "чекістів" на Либідській вимазали, тепер ось човен зруйнувався", - сказав Харечко. 

Кияни ж висловлюються за реконструкцію пам'ятника Кию, Щеку, Хориву та Либіді. 

Як відомо, завершити реставрацію пам'ятника до Дня Києва пообіцяв начальник Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко. Для цього, за його словами, знадобиться 2 мільйони гривень.

Фото Gazeta.ua

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ