Київраду просять скасувати приватизацію Житнього та Володимирського ринків


Робоча група по вивченню питання приватизації КП "Володимирський ринок" та КП "Житній ринок" вирішила скасувати рішення Київради про приватизацію зазначених ринків. 

Таке  рішення було прийняте на засіданні цієї робочої групи у четвер, повідомляє прес-служба фракції БЮТ.

За словами бютівця Дениса Москаля, усі члени групи - депутати різних фракції Київради - одностайно погодилися з тим, що ухвалене рішення про приватизацію ринків знаходиться поза правовою площиною і мусить бути скасоване.

"Є всі правові підстави вважати рішення про приватизацію Житнього та Володимирського ринків таким, що не відповідає нормам чинного законодавства. Зокрема, існує рішення Київради від 26 червня 2003 року, яке прямо забороняє приватизацію Житнього ринку, і відповідне рішення Господарського суду. Також закон прямо забороняє приватизацію цілісного майнового комплексу, який має соціальне й історичне значення", - сказав Москаль.

Депутати надіслали додаткове запрошення заступнику мера Ірені Кильчицькій, яка курує питання торгівлі у Києві, для того, щоб вона взяла участь у наступному засіданні робочої групи з інформацією про стан столичних ринків.

"Також ми плануємо заслухати звіти Головного фінансового управління КМДА, управління комунальної власності КМДА щодо діяльності Житнього та Володимирського ринків - скільки надходжень від роботи цих ринків отримує бюджет Києва", - додав бютівець. 

Москаль нагадав, що робоча група по вивченню питання приватизації комунальних підприємств "Володимирський ринок" та "Житній ринок" була створена за дорученням секретаря Київради для вирішення спірного питання щодо приватизації столичних ринків.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ