Черновецький збрехав, що ховатиме бідних за власні кошти


Леонід Черновецький не виконав своєї обіцянки ховати малозабезпечених людей за свої особисті кошти.

За останнє півріччя 2009 року Головне управління ритуальних послуг КМДА витратило з бюджету міста 23,9 мільйона гривень на кремацію, похорони та вшанування померлих при похованні, пише "Київ.proUA.com" з посиланням на Мінекономіки.

Мерія провела вісім тендерів на ритуальні послуги, які вигравали виключно комунальні підприємства.

Ритуальна служба СКП "Київський крематорій" отримала підряди на кремацію малозабезпечених та одиноких киян, учасників бойових дій, бомжів та невпізнаних трупів на загальну суму 8,5 мільйона гривень.

Ритуальна служба СКП "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" отримав 15,4 млн. грн. на поховання.

Як відомо, 18 червня 2009 року Київрада прийняла рішення, за яким ритуальні послуги відносились до виключної компетенції міської влади.

16 лютого 2010 року Антимонопольний комітет зобов'язав Київраду відмінити це рішення і відкрити доступ на ринок ритуальних послуг приватних підприємств.

Черновецький також зацікавився ритуальним бізнесом. Зокрема у 2009 році була введена плата за в'їзд автомобілів на територію кладовищ.

Також мер у січні обіцяв, що буде сам оплачувати поховання малозабезпечених громадян.

"Я вам обіцяю сьогодні, що, найімовірніше, до 1 березня я вирішу цю проблему. Ви побачите моє рішення. Жодна людина, у якої погано з грошима, не залишиться без моєї уваги. Я буду їх усіх ховати за свій рахунок. Немає проблем!", - сказав Черновецький.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ