Троє студентів-хакерів грабували столичні банки


У Києві СБУ викрила та припинила діяльність злочинного угруповання, яке здійснювало хакерські атаки на банківські комп'ютерні мережі й незаконно списувало гроші з рахунків юридичних та фізичних осіб.

Злочинці викрадали через банкомати по 50 - 95 тисяч гривень, адже, за законом, банківська операція на суму до 100 тисяч гривень не підлягає фінансовому моніторингу, повідомляє прес-служба СБУ.

Організаторами протизаконного бізнесу виявилися троє студентів, які навчаються на випускному курсі одного з провідних технічних вузів столиці.

Використовуючи вірусні "троянські" програми, хлопці зламували електронні скриньки банківських клієнтів та дізнавалися інформацію про коди доступу до їх рахунків.

Потім відкривали у фінансових установах рахунки на підставних осіб і отримували пластикові платіжні картки, за допомогою яких викрадали гроші з рахунків дійсних клієнтів банку, отримуючи готівку у банкоматах.

Хлопців -  21-річного мешканця Рівненщини, 22-річного жителя Хмельницької області та 21-річного киянина - затримали у Печерському  районі столиці під час передачі одному зі спільників восьми банківських карток, призначених для обготівковування.

При огляді орендованої зловмисниками квартири виявлено і вилучено портативний комп'ютер, на якому знаходились хакерські програми, базу даних на понад 100 фізичних осіб, з банківських карток яких вже обготівковувалися грошові кошти з рахунків юридичних та фізичних осіб.

Крім того, знайдено пакети документів для відкриття ще 215 банківських карткових рахунків на підставних осіб.

Слідчими ГУ СБУ у Києві та Київській області вирішується питання про порушення кримінальної справи за несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ