Громадський транспорт зупиниться через тиждень?



Фото УНІАН
Страйк транспортників буде перенесено на 3 березня. Таке рішення було прийняте на  засіданні колективу "Київпастрансу" у середу, повідомляє "Сегодня". 

За словами водія тролейбусу №18 Олександра Корнієнка, у п'ятницю керівництву буде висунуто остаточний перелік вимог. Крім виплати боргів, наполягатимуть також на компенсації різниці у зарплатні з початку кризи, адже з 2008 року водіям першого класу знизили ставки в середньому з 4 до 2-2,2 тисяч гривень.

Крім того, транспортники хочуть, аби у депо повернули їдальні, а водіїв звільнили від функцій кондуктора. Якщо керівництво не погодиться на умови - водії погрожують не вийти на маршрути.

Водночас у "Київпастрансі" поки що сподівається на краще, мовляв, питання боргів по зарплаті мають вирішити на сесії Київради.

Ймовірність страйку у мерії визнають, однак, столичні чиновники звинувачують Кабмін, який заборгував транспортникам 120 мільйонів гривень за перевезення пільговиків.

Як відомо, КП "Київпастранс" вимагає від Камбіну негайно погасити заборгованість, погрожуючи повною зупинкою громадського транспорту.

Про намір страйкувати через невиплату зарплати з жовтня водії автобусів та тролейбусів заявили ще на початку лютого.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ