"Бориспіль" тримав "у заручниках" українських пасажирів


21 лютого у залі "дьюті фрі" аеропорту "Бориспіль" виявилися замкненими на 12 годин українські пасажири, які збиралися летіти в Таїланд.

Як пише "Газета по-київськи", об 11.00 пасажири рейса пройшли реєстрацію, у паспортах їм поставили штампи про виїзд із країни.

Виліт був запланований на 12.00, але через несправність літака час вильоту кілька разів переносили, а під вечір оголосили, що літак полетить тільки на наступний ранок.

Пасажири опинилися у пастці міжнародної частини аеропорту без їжі, крім дорогої кави по три євро. Залишити приміщення пасажири не могли, адже на варті стояла міліція.

Видання відзначає, що іноземців повели в готель, натомість українцям дали по склянці холодної води і пиріжку. Через бажання людей вийти на вулицю зав'язалася бійка з міліцією. Лише ближче до 23.00 українських пасажирів таки випустили.

За інформацією працівника прес-служби аеропорту Людмили Петрів, такий випадок дійсно був, але відповідати за безладдя повинен перевізник.

"Коли пасажир купує квиток, він укладає з авіакомпанією договір. У такій ситуації пасажири дійсно не можуть повернутися, тому що, по суті, перетнули кордон, і в паспорті їм поставили штамп. Але! Компанія-перевізник зобов'язана надати їм гарячу їжу, чай і воду. А також поселити в готель", - сказала Петрів.

Вона додала, що керівництво аеропорту намагалося зв'язатися з компанією, щоб якось вирішити цю проблему, але "вони просто не вийшли на зв'язок".

"На жаль, це не перший подібний випадок. Перед Новим роком точно в таку ж ситуацію потрапили пасажири рейса на Нью-Йорк", - сказали у прес-службі аеропорту.

Водночас, повідомляє видання, у лінійному відділенні міліції аеропорту заперечили, що була бійка, навіть незважаючи на відео, відзняте одним з пасажирів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ