Прокуратура повернула самовільно зайняту земділянку


Прокуратура Голосіївського району Києва 22 лютого скерувала до суду кримінальну справу стосовно керівника підприємства, який самовільно зайняв земельну ділянку на території Національного природного парку "Голосіївський".

За інформацією прес-служби прокуратури, підприємець, зловживаючи службовим становищем, без будь-яких дозвільних документів самовільно зайняв 0,03 га природно-заповідної землі та влаштував на ній розважальний центр.

У ході досудового слідства встановлено, що підприємець впродовж 2009 року неодноразово отримував приписи контролюючих органів (Державної екологічної інспекції у Києві та Управління Державної земельної інспекції в Києві) щодо звільнення самовільно зайнятої ділянки, однак документи реагування проігнорував.

За втручання прокуратури району, яка 29 січня порушила кримінальну справу стосовно цього підприємця, земельну ділянку було повністю звільнено від встановлених на ній архітектурних форм. 

Крім того, прес-служба прокуратури наголошує, що відомство постійно вживає заходів щодо оскарження незаконних судових рішень у справах із земельних питань.

Зокрема, Вищим господарським судом за результатами розгляду касаційних подань прокуратури столиці впродовж 2009-2010 років скасовано 44 незаконні судові рішення щодо набуття суб'єктами господарювання майнових прав на земельні ділянки.

Лише у січні-лютому поточного року до Вищого господарського суду оскаржено 135 рішень судів у таких справах. 

"Українська правда. Київ"

     

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ