Мер змусить підприємців орендувати землю під Дніпром?



Фото www.tbg-brand.ru
Екс-директор КП "Плесо" Микола Щепець припускає, що закриття ресторанів на Дніпрі - це спроба міської влади змусити їх власників підписати договори оренди дніпровського дна або збільшити розмір неофіційних платежів чиновникам.

Про це він сказав у коментарі "Деловой столице". 

За його словами, ще п'ять років тому із усіма власниками дебаркадерів були підписані договори оренди землі під плавзасобами. Розмір ставок, згідно з цими договорами, дорівнював орендній платі за землю у центрі міста, завдяки чому міський бюджет одержував пристойні гроші. 

"В останні роки нове керівництво "Плеса" замінило ці договори на "дозволи на стоянку" та міфічні "збори на благоустрій", чим серйозно знизило офіційні платежі до міського бюджету", - сказав Щепець. 

Фінансова криза в країні і, відповідно, у Києві, змусила чиновників змінити своє ставлення до дебаркадерів. Тому в січні 2009 року Київрада призначила "Плесо" єдиним оператором з розміщення на водних об'єктах міста споруд культурно-оздоровчого, спортивного, туристичного та інших призначень, зобов'язавши його знов укласти договори оренди з подібними закладами. 

Проте підписати такі договори погодилася лише частина підприємців.

Як відомо, раніше столична прокуратура заборонила діяльність 16 установ готельного і ресторанного господарства, розташованих на воді. Офіційна причина - виявлені в результаті перевірок численні порушення правил пожежної безпеки і санітарних норм, що могли привести до виникнення надзвичайних ситуацій і загрожували життю і здоров'ю громадян.

20 лютого на Дніпрі затонуло судно-ресторан "Адмірал".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ