Черновецький вирішив економити на охороні?



Фото "Української правди"
Столичні чиновники скоротили витрати на утримання охорони, прибравши відповідне управління.

Тепер за їхньою безпекою будуть стежити лише співробітники чотирьох охоронних фірм, яких вибрали на тендері, пише "Сегодня".

За словами начальника управління матзабезпечення й експлуатації будинків мерії Сергія Ставрояні, раніше на охорону витрачали до 5 мільйонів гривень на рік, а тепер вибрали ті фірми, які запропонували найдешевші послуги.

Ставрояні не розкрив таємниці, скільки нині коштує спокій столичних чиновників, однак розповів, що за одну зміну мерію охороняє більше 20 людей.

Охоронці стоять на вході в Київську адміністрацію, на в'їзді у внутрішній двір, де знаходяться машини чиновників, і на 9 поверсі, який повністю займає мер Леонід Черновецький. Ще 10 осіб чергують під час засідань Київради.

Як відомо, мода на охорону в мерів пішла від Олександра Омельченка. До цього градоначальники за своє життя не боялися: Іван Салій підходив до мерії пішки, його спадкоємець Леонід Косаківський виданий пістолет відразу поклав у сейф і так і не діставав.

У травні 1994 року, коли Косаківський взявся за речовий ринок на площі біля Республіканського стадіону, СБУ приставила до нього двох омоновців через погрози життю мера.  

В Омельченка було 4 охоронці, які чергували позмінно.

Приватна охорона в КМДА з'явилася в квітні 2006 року, коли мером став Леонід Черновецький.

Крім того, у Черновецького є персональна охорона, так само як і в його заступників - Дениса Басса, Олеся Довгого та Ірени Кільчицької. За словами Ставрояні, цю охорону чиновники оплачують самі.

Якщо орієнтуватися на ціни солідних охоронних фірм, один день роботи особистого бодігарда коштуватиме 500 гривень, відзначає видання.

У близькому оточенні Черновецького кажуть, що сам мер має чотирьох охоронців, однак крім тіла міського голови охороняються і тіла його дружини, дочки і сина.

У Кільчицької і її родини також чотири охоронці. За словами першої заступниці голови КМДА, ці люди з ретельно відібрані і знаходяться з нею увесь час.

"Якщо треба, працюють і по 15 годин на добу. Вони завжди знаходяться поруч із мною, я без охорони нікуди не виходжу. А якщо їду за кордон, вони відпочивають або виконують доручення. Можуть знаходитися з дітьми, якщо діти не їдуть із мною", - сказвла виданню Кільчицька.

Без бодігардів живе інший перший заступник міського голови - Анатолій Голубченко, який переконаний, що його нема від кого охороняти.

Як повідомлялося раніше, секретаріат Київської міськради 20 січня провів відкриті торги щодо закупівлі послуг з проведення розслідувань і забезпечення безпеки адміністративної будівлі на загальну суму 4,53 мільйона гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ