У столиці відкрилась ще одна інтенсивна терапія для немовлят


23 лютого у Київському міському пологовому будинку №1 відкрили нове відділення інтенсивної терапії для новонароджених.

Воно розраховане на одночасне перебування 6 немовлят, яким буде надаватись необхідна медична допомога одразу після народження, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, яка взяла участь у відкритті, це вже п'яте в Києві відділення інтенсивної терапії для новонароджених.

Відтепер лікарі пологового будинку №1 зможуть оперативно надавати допомогу дітям із малою вагою  або якимись патологіями одразу в пологовому будинку, не перевозячи їх до інших лікувальних закладів. 

Головний лікар пологового будинку №1 Наталія Гончарук пояснила необхідність відкриття відділення інтенсивної терапії для немовлят тим, що з року в рік збільшується кількість недоношених дітей та дітей з генетичними патологіями і порушеннями розвитку.  

"Тільки в Київському міському пологовому будинку №1 кількість таких немовлят сягає 400-450 дітей з 4 тисяч новонароджених на рік", - зазначила Гончарук. 

На створення відділення інтенсивної терапії  для новонароджених при Київському міському пологовому будинку №1 було витрачено 420 тисяч гривень, з яких 30% - кошти, залучені від благодійників.

Також за рахунок коштів, одержаних від благодійного аукціону, закінчується ремонт післяпологового відділення. Його урочисте відкриття відбудеться в березні, до 92 річниці пологового будинку. 

Нещодавно у своєму інтерв'ю "Українській правді. Київ" Кільчицька розповіла, як особисто змусила попереднього головного лікаря пологового будинку №1 написати заяву про звільнення, та які зміни відбулися там з тих пір.

Торік за кошти благодійників було відкрито центр допомоги немовлятам на базі лікарні "Охматдит".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ