Киянин загинув від вибуху феєрверку


У понеділок близько 18.00 на Лисій горі від вибуху саморобного феєрверка загинув 25-річний киянин.

Про це пише "Комсомольська правда" з посиланням на прес-службу столичної міліції.

За словами співрозмовника, компанія друзів відправилася на Лису гору, щоб відсвяткувати день народження одного з хлопців. Із собою вони взяли випивку, бенгальські вогні і феєрверки.

"Феєрверк був саморобним: це звичайний металевий  циліндр, у який хлопці помістили високочутливу нітроцелюлозну плівку. Зазвичай її використовують тільки на промислових підприємствах. В інших умовах цей матеріал потрібно використовувати дуже обережно: адже він швидко нагрівається до високої температури", - розповіли у міліції.

Коли хлопці підпалили саморобний феєрверк, металева трубка нагрілася і за лічені секунди метал вибухнув у руках 25-літнього хлопця.

Осколки потрапили юнаку в гомілку і пах, спричинивши кровотечу. Оскільки компанія веселилася далеко від дороги, викликати "швидку" вони змогли не відразу.

Пораненого несли на руках майже кілометр, а коли приїхали медики, рятувати вже не було кого - хлопець помер від утрати крові.

Зараз міліція з'ясовує, як у руках хлопців опинився настільки небезпечний саморобний пристрій, і опитує усіх свідків трагедії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ