Київська область готова віддати Коцюбинське Черновецькому?



Київська обласна державна адміністрація готова погодити з Київською міською державною адміністрацією існуючі межі Києва.

Про це заявив голова обладміністрації Віктор Вакараш на нараді з розробки схеми планування території області, повідомляють "Українські новини".

"Ми готові з вами відробити межі міста Києва в тому варіанті, у якому пропонує комітет (Верховної Ради з питань державного будівництва й місцевого самоврядування) і Мінрегіонбуд", - сказав Вакараш.

Він додав, що комітет виступає за те, щоб Рада розглянула в другому читанні законопроект про внесення змін до закону про столицю одночасно з затвердженням додатка до нього про межі Києва.

Вакараш наголосив, що за останні 3 роки роботи між обласною і міською адміністраціями кількість розбіжностей щодо меж Києва скоротилася з 29 до 5.

У числі розбіжностей, що залишилися, - острів Великий у районі Вишгорода, острів Дикий у районі Козина, селище Коцюбинське, 180 га колишнього радгоспу в Ходосівці й близько 900 га колишньої військової частини в Бориспільському районі.

"Думка київської обласної влади полягає в тому, що для того, щоб Коцюбинське втратило свій статус органу місцевого самоврядування і стало одним з мікрорайонів міста Києва, це повинно ухвалюватися на місцевому референдумі селища Коцюбинське, як скаже громада - так і буде", - сказав Вакараш.

Як відзначає інформагенство, Київобладміністрація виступає за проведення референдуму територіальною громадою селища Коцюбинське щодо питання його юридичного входження в межі Києва.

У 2009 році КМДА відмовилася від ідеї розширення меж Києва за рахунок територій Київської області.

Межі Києва встановлює Верховна Рада.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ