Прокуратура порушила 7 справ за травми через лід


Прокуратура Києва порушила 7 кримінальних справ за фактами неналежного виконання службових обов'язків службовими особами комунальних підприємств, які відповідають за утримання прибудинкових територій.

За інформацією прес-служби прокуратури, через їх бездіяльність щодо прибирання снігу, у столиці утруднилося пересування біля будинків, травмувалася низка людей (та сталося чимало аварій.

Зокрема, прокуратура Печерського району порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості службових осіб Національного транспортного університету, що призвело до загибелі жінки, яка отримала черепно-мозкову травму внаслідок падіння з даху будівлі університету льодяної бурулі.

Прокуратурою Голосіївського району порушено кримінальну справу щодо неналежного виконання службовими особами КП "ЖЕО-112" своїх службових обов'язків з прибирання при домової території.

Також органи прокуратури Києва усім головам райдержадміністрацій внесли подання та приписи з вимогою негайно привести вулично-шляхові мережі до належного стану та винесли 8 постанов про порушення дисциплінарних проваджень відносно службових осіб комунальних підприємств.

Крім того, у прокуратурі відбулася нарада за участю Контрольно-ревізійного управління, на якій було вирішено перевірити, як житлово-експлуатаційні організації міста використовують кошти, виділені на ліквідацію стихійних наслідків. 

Як свідчить статистика, у Києві впродовж січня 2010 року за допомогою до лікувально-профілактичних закладів із скаргами на отримання травм звернулося понад 10,5 тисяч громадян, зареєстровано понад 2 тисячі аварій.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ