У столиці вже 10 жертв від падіння бурульок


Станом на 22 лютого у Києві зафіксовано 10 випадків травмування людей внаслідок падіння бурульок, однак часто такі випадки пов'язані з ігноруванням людьми обмежувальних стрічок.

Такий висновок можна зробити зі слів першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка.

"Усього подій 10 зафіксовано. Більшість випадків не пов'язана з бурульками, а пов'язана з зсувами снігу, який є на дахах неочищений. Друга ситуація - коли висять стрічки, оголошення, а людина йде і говорить "це моє рішення: я йду і ризикую", от учора такі випадки були, коли стояли не допускали", - сказав Голубченко після засідання штабу з надзвичайних ситуацій.

Він наголосив, що 7 з 10 випадків травмування внаслідок падіння льоду з дахів будинків пов'язані з будівлями, які не належать до комунальної форми власності.

"Більшість з них сталися на будинках не комунальної форми власності - це заводи, це адмінбудинки, готелі.  З них три - житлові будинки, решта - адміністративні будинки", - сказав Голубченко.

Він наголосив, що дуже прискіпливо проводив нараду, допитуючи кожного члена штабу, кожного заступника голови району щодо ситуації в районі з бурульками і з сніговими залишками на дахах.

"Ми проаналізували всі нещасні випадки, які сталися. Зараз ми виїдемо на всі підприємства, на всі адміністративні будинки. Вчора я звертався і до Кабінету міністрів і до міністерств, і відомств - нам потрібно обов'язково обстежити всі дахи. Оце є проблема і зараз уже кожен район поїхав. Я думаю на середу у нас буде повна картина по кожному будинку, що зроблено", - сказав перший заступник голови КМДА.

Він додав, що "зараз будуть обстежувати кожен будинок і виставляти стрічки з надписами "просимо обходити ці місця, бо тут дуже небезпечно".

"Безумовно, бригади будуть працювати. Зараз ми наймаємо верхолазів, будемо чистити і скидати сніг, збивати бурульки. Все це буде робитися", - сказав Голубченко.

На запитання, чи не почувається він винним за трагічні випадки як чиновник, який мав дати доручення про очищення дахів від бурульок, не чекаючи жертв, Голубченко відповів: "Можна себе почувати як завгодно, але збиваєш (бурульки) сьогодні, а завтра все повторилося і треба знову збивати. Мова йде про те, що в зв'язку з погодними умовами, кожен день збиваючи бурульки, на наступний день вони наростають знову".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ