Чоловік загиблої від бурульки киянки вимагатиме покарання винних


Чоловік Галини Зинюк, яка загинула 20 лютого внаслідок падіння льодової брили  з даху, має намір добиватися покарання  винних. 

"Поховаю дружину, й займуся цим. Я цього так не залишу!", - запевнив Едуард Зинюк "Газету по-київськи". 

Він розповів, що того дня вони з дружиною вийшли на прогулянку, під будинками не проходили - йшли на відстані від обмежувальної стрічки, але льодова брила впала під кутом та вдарила 78-річну Галину. 

"Коли проходили повз будівлю транспортного університету - там у метрі від фасаду лежала смугаста стрічка. Ми йшли на відстані двох метрів від неї. Раптом дружина почала падати, а поряд із нами розбилася об землю величезна глиба льоду. Ймовірно, шматок льоду вдарив Галю по голові, а потім відскочив вбік ", - розповів пенсіонер. 

За словами 77-річного Зинюка, який сам колись був депутатом міськради, такого безладу у місті ніколи не було.

"У ті часи нам спуску не давали. Щоб так, як зараз, сніг не було почищено? Я, будучи начальником, не соромився сам сідати у грейдер та чистити Столичне шосе, якщо робітники не квапились. А щоб бурульки десь не прибирали - це був взагалі нонсенс", - запевнив чоловік. 

До виходу на пенсію Зинюк  працював у Верховній Раді помічником депутата від КПУ і нині обіцяє зробити все, щоб винні отримали покарання.  

Тим часом у КМДА наполягають, що літня пара просто проігнорувала попереджувальній знак та обмежувальну стрічку. Й взагалі, винне у трагедії саме керівництво Національного транспортного університету, з даху якого зірвалася брила.

Як відомо, це не перший трагічних випадок, який стався через падіння льоду з дахів. Минулого тижня на Хрещатику та на вулиці Московській двоє людей отримали травми від падіння бурульок.

Тоді Леонід Черновецький обіцяв взяти під особистий контроль ситуацію із бурульками.

Загалом цього року, через неналежне прибирання снігу та льоду, кількість травмованих у Києві зросла вдвічі порівняно із минулими роками. За приблизними підрахунками, вона сягає 30 тисяч осіб.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ