Депутати хочуть, щоб гроші на сніг були завжди



Фото "Української правди. Київ"
Комісія Київради з питань ЖКГ має намір віднести витрати на утримання прибудинкових і внутрішньоквартальних територій до захищених статей фінансування.

Таке рішення депутати пояснюють бажанням уникнути повторення ситуації з незадовільним збиранням снігу в місті, пише "Деловая столица".

Члени житлово-комунальної комісії головною причиною колапсу з прибиранням снігу в місті називають недофінансування сфери ЖКГ, однак не всі вірять, що зможуть переконати в необхідності цих змін головного фінансиста міста Віктора Падалку.

За словами члена комісії, заступника глави Солом'янської районної державної адміністрації Володимира Ярцева, на початку рясних снігопадів з'ясувалося, що в районному шляхоексплуатаційному підрозділі КК "Київавтодор" абсолютно немає дизпалива, техніка потребує ремонту, а в ЖЕКах відсутні запаси солі і піску.

Голова комісії Київради з питань ЖКГ Юрій Бондар каже, що багато киян, оцінивши безвихідність положення, були готові самостійно очистити від снігу і льоду свої двори. Але в ЖЕКах не змогли знайти для цього навіть найпримітивнішого інвентарю - лопат і ломів.

"Ми проконтролюємо, щоб гроші на придбання цього інвентарю були закладені в мобілізаційний фонд бюджету цього року. Також будемо наполягати, щоб при формуванні міського бюджету усі витрати на підготовку до зими потрапили в розряд захищених статей фінансування", - заявив Бондар.

Допомогти змінити підходи до формування бюджету пообіцяв і перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, мовляв, для цього достатньо віднести усі витрати на підготовку до зими до статті витрат "утримання", а не "благоустрій територій", як зараз.

"Ми передамо на баланс районних шляхоексплуатаційних управлінь "Київавтодору" внутрішньоквартальні проїзди, які зараз виявилися нічийними. Ця робота уже ведеться", - сказав Голубченко.

Фахівці пояснюють, що у випадку зміни бюджетної політики Головне фінансове управління КМДА буде зобов'язане у будь-якому разі профінансувати потреби комунальних служб міста в повному обсязі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ