Київрада затвердила порядок продажу землі без аукціону


Київрада на засіданні 24 грудня 2009 року внесла зміни в Тимчасовий порядок придбання права на землю на конкурентних основах у столиці, затвердивши порядок продажу земельних ділянок без проведення торгів у формі аукціонів.

Відповідне рішення міськради опубліковано в муніципальній газеті "Хрещатик", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, без аукціону можуть продаватися земельні ділянки, на яких розташована нерухомість, що знаходиться у власності фізичних і юридичних осіб; ділянки під розміщення культових споруджень, іноземних дипломатичних представництв і представництв міжнародних організацій, творчих майстерень, об'єктів, будівництво яких у повному обсязі фінансується за рахунок державного або міського бюджетів, а також об'єктів забезпечення життєдіяльності столиці.

Крім того, не на конкурентній основі дозволяється придбати землю для будівництва й обслуговування об'єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, об'єктів зв'язку і дорожнього господарства.

Без аукціону дозволена оренда землі під реконструкцію кварталів застарілої забудови й в інших передбачених законодавством випадках.

Після одержання всіх необхідних документів з відповідною заявою Київрада дає зацікавленій особі дозвіл на розробку проекту землевпорядження і/або проведення експертної грошової оцінки ділянки.

При цьому зацікавлена особа здійснює авансовий платіж у розмірі 20% від нормативної вартості ділянки.

Пізніше рішенням Київрада затверджується проект землевпорядкування, узгоджується звіт про оцінку землі, а також затверджується вартість ділянки.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ