"Адмірал" міг потонути через кригу?



Фото "Сегодня"
Дебаркадер "Адмірал" міг затонути через пошкодження підводної частини шматком криги. 

Про це "Сегодня" повідомив заступник начальника прес-служби МНС у Києві Олександр Хорунжий.

"Попередня версія -  судно могло постраждати через удар крижиною, але ми такий висновок поки не робимо, це буде вирішувати комісія. Ресторан стояв на дебаркадері 1957 року виробництва, природно, це великий термін. Весь комплекс цілком не пішов під воду завдяки тросам, що його тримають. Але висновки будуть лише після детального огляду затонулої частини", - сказав Хорунжий.

За інформацією видання, якоїсь крижини, яка відірвалася і теоретично могла пошкодити судно, поруч не було.

Однак, за словами охоронців сусіднього плавучого ресторану, люди з "Адмірала" нібито чули тріск, після якого в трюм хлинула вода.

Водночас, як відзначає "Газета по-київськи", причиною затоплення плавучого ресторану могла стати звичайна халатність власників. Адже "Адмірал" не працював уже кілька місяців, і ймовірно, за ним не дуже добре доглядали, не завжди вчасно відкачували воду з трюмів.

Це вже не перша надзвичайна подія на цьому дебаркадері - років 5 тому заклад, який тоді називався "Посейдон", згорів. Тоді у вогні серйозно постраждали чотири людини.

Водолази, що обстежували затоплену частину, говорять, що усередині плавають столи, стільці і багато всякого мотлоху. Точну причину затоплення назвати поки ніхто не береться.

Однак, за словами Хорунжого, власник "Адмірала" просив мнс-ників підтвердити, що дебаркадер пробила крижина.

"Власники комплексу... просили нас виписати акт, що, дебаркадер одержав пробоїну від крижини. Напевно, хотіли пред'явити цей папір страховій компанії. Але ми такого документа видати не могли - адже в МНС немає фахівців по суднах і плавучих платформах. Тому і неможливо було стверджувати категорично, що плавучий готель зазнав аварії через льодохід", - сказав Хорунжий.

Він додав, що загрози людям і навколишньому середовищу через те, що потонув готель, немає.

"Зараз власник вже в приватному порядку повинен вирішувати проблеми ліквідації цього НП. Про саму плавучу платформу відомо, що вона 1957 року випуску, побудована в Бєларусі", - сказав Хорунжий.

Поруч із затонулим дебаркадером знаходиться ще чотири готелі на воді - "Святий Андрій", "Галеон", "Маргаритка" і "Золотий принц".

За словами охоронця "Галеона", після того, що сталося з "Адміралом" усі власники подібних плавучих закладів заметушилися, почали перевіряти корпуси своїх кораблів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ