Канікули у школах розпочнуться 28 травня


Цього року свято "Останнього дзвоника" і випускні вечори столичні школярі відзначатимуть одночасно. Відповідно до наказу Головного управління освіти та науки КМДА навчання у школах завершиться 27 травня.

Про це заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба мерії.

"28 травня в усіх навчальних закладах відбудеться свято "Останнього дзвоника". Крім того, у цей же день будуть вручені документи про повну загальну середню освіту. Фактично, свято "Останнього дзвоника" і випускні вечори відбудуться в один день", - казав Журавський.

Він додав, що протягом травня-червня у закладах освіти пройдуть навчальні екскурсії та практика. Зокрема, з 31 травня по 3 червня - для учнів 1-4 класів, а з 31 травня по 11 червня - для учнів 5-10 класів.

Державна підсумкова атестація учнів 9 класів проводитиметься з 1 по 18 червня,  а для 11(12) класів - з 11 по 18 травня.

Учні 9 класів матимуть атестацію з 5 предметів:

- українська мова (диктант) - 1 червня;

- математика (алгебра та геометрія письмово) - 4 червня;

- географія - у терміни, визначені навчальним закладом;

- біологія - у терміни, визначені навчальним закладом;

- іноземної мови або іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу - у терміни, визначені навчальним закладом;

Учні 11(12) класів матимуть підсумкову атестацію з 3 предметів:

- українська мова (переказ, обов'язково) - 11 травня;

-  історія України або математика - 14 травня;

- один предмет за вибором учнів відповідно до профільної підготовки - у терміни, визначені навчальним закладом.

Випускникам, які мають міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту (Kleines Deutches Sprachdiplom (KDS) - німецька мова; DELF/DALF - французька мова; IELTS.TOEFL - англійська мова; D.E.L.E. - іспанська мова), річне оцінювання та державна підсумкова атестація із зазначених вище предметів будуть зараховані автоматично.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ