Черновецький попросив киян обходити небезпечні зони


Мер Києва Леонід Черновецький звертається до киян з проханням бути обережними через небезпеку падіння бурульок з дахів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Влада міста Києва вживає усіх необхідних заходів для ліквідації наслідків ситуації, що склалася: у кожному районі створено бригади з очищення дахів від бурульок, залучено наявну спецтехніку оперативних служб", - наголосили у КМДА.

"Повідомлено всіх балансоутримувачів про необхідність термінового очищення будинків від бурульок, небезпечні місця огороджено сигнальними стрічками, мешканців попереджено відповідними оголошеннями", - зазначила прес-служба.

"21 лютого, мав місце випадок травмування людини з летальним наслідком. Це сталося біля Національного державного транспортного університету, який є державною власністю і підпорядковується Міносвіти", - йдеться у повідомленні.

"Не звернувши увагу на сигнальну стрічку, яка огороджувала територію навчального закладу, двоє громадян пройшли повз попереджувальний знак та потрапили під брилу льоду, яка впала з даху університету, внаслідок чого одна людина отримала важку травму несумісну з життям", - заявили у КМДА.

"Зважаючи на ці обставини, київський міський голова знову звертається до киян з проханням бути дуже обережними, звертати увагу на попереджувальні знаки та оминати небезпечні зони", - підкреслюється у повідомленні.

У КМДА також наголосили, що відповідно до закону про благоустрій, відповідальність за утримання будинку несе балансоутримувач.

"У даному випадку - це керівництво Національного державного транспортного університету, який підпорядкований Міносвіти. Тому і відповідальність за даний випадок несе керівництво університету та профільне міністерство", - йдеться у повідомленні.

"Але разом з тим, столична влада приймає всі можливі заходи, аби не допустити повторення даної ситуації", - заявили у прес-службі.

КМДА звертається до прокуратури міста, Генпрокуратури щодо розслідування кожного такого випадку і притягнення до відповідальності винних, зазначається у повідомленні.

"Київський міський голова висловлює співчуття родині загиблої і запевняє, що він зробить усе можливе, щоб підвищити відповідальність усіх посадових осіб та організацій, на балансі яких перебувають будинки", - наголосили у КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ