БЮТ: столична влад хоче віддати 1.4 га київської землі за безцінь


БЮТ ініціював створення робочої групи для проведення спеціального засідання по вирішенню проблеми, що склалась навколо дитячого санаторію "Салют" за адресою вул. Гоголівська, 26-28.

Забудовник ТОВ "Фонд розвитку будівельних ініціатив" не бажає повертати киянам земельну ділянку дитячого санаторію в центрі міста площею 1,4 га, незважаючи на те, що не виконав своїх інвестиційних зобов'язань, повідомляє пре-служба БЮТ.

За словами депутата фракції Олексія Давиденка, "Фонд розвитку інвестиційних ініціатив" виступив інвестором реконструкції дитячого санаторію "Ялинка" в Пущі-Водиці. За це інвестор мав отримати під забудову, споруди іншого дитячого санаторію "Салют" в центрі Києва, площа яких складає 3450 м² (площа земельної ділянки 1,4 га).

"Прокуратура цілком логічно протестує проти цього інвестиційного договору, адже він був укладений з порушеннями. Інвестор наполягає на дотриманні угоди апелюючи тим, що вклав у реконструкцію санаторію 8 мільйонів гривень", - заявив Давиденко.

Він наголосив, що "Фонд розвитку будівельних ініціатив" протягом 2007-2010 років мав покращити стан та умови санаторію орієнтовно на 36 мільйонів гривень: відремонтувати корпуси, харчоблок, збільшити кількість ліжко-місць, облаштувати територію санаторно-курортного закладу.

"Судячи зі стану санаторію "Ялинка" інвестори вкладались невідомо в що. Очевидно, що компанія не виконує умови договору", - запевнив Давиденко.

Прес-служба БЮТ у Київраді нагадала, що у травні 2007 року депутати Блоку Черновецького  проголосували рішення про надання дозволу Головному управлінню охорони здоров'я та медичного забезпечення КМДА на укладання інвестиційного договору з метою збільшення кількості ліжок та покращення умов перебування дітей в дитячих санаторіях "Салют" та "Ялинка".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ