Держрибохорона заявляє, що "Київводоканал" збрехав про масове вимирання риби


Держрибохорона Києва та Київської області спростовує інформацію "Київводоканалу" про масове вимирання риби у Київському водосховищі, яке може призвести до погіршення якості води.

Про це йдеться у зверненні керівника оперативного штабу Київдержрибохорони по боротьбі з задухою на водосховищі Ігоря Тихолаза до "Київводоканалу", пише Київ.proUA.com.

"Некомпетентність представників "Київводоканалу" та їх голослівні твердження, призвели до паніки та виникнення передчасних негативних настроїв у жителів столиці, які й без того стурбовані можливими проблемами з настанням цьогорічної весняної повені", - йдеться у повідомленні.  

У відомстві наголошують, що підстав для поширення інформації про загрозу здоров'ю киян немає.

"За два тижні було проведено десятки заходів по боротьбі з задухою, залучено сотні людей, десятки одиниць спецтехніки. Над вирішенням цієї проблеми щодня працюють спеціалісти Держрибохорони, МНС, риболовні громадські організації та об'єднання. У кризі вирубуються тисячі ополонок та лунок, які оснащуються очеретом, працюють спеціальні мотопомпи та компресорні установки, які за допомогою перекачки води збагачують воду киснем", - повідомили у рибоохоронному відомстві.

Держрибохорона Києва і області просить керівництво "Київводоканал" негайно спростувати раніше надану некоректну інформацію.

Як відомо, 17 лютого "Київводоканал" розповсюдив інформацію про можливе погіршення якості питної води через масове вимирання риби в Дніпрі і Десні, які вкриті кригою.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ