Невідома перевірка вигнала газетярів з метро


18 лютого кияни, що звикли купувати газети в метро, несподівано зіткнулися з труднощами - газет або не було, або заради них слід було вистояти довжелезну чергу.

Подейкували про загрозливу перевірку з міськадміністрації та санстанції, яка мала обернутися жахливими штрафами для продавців.

До 13.00 газети зникли по всьому Києву, пише "Газета по-київськи". 

"Нам неофіційно сказали, що буде звичайна перевірка міської  СЕС. Але до п'ятої години ранку, коли всі виходять на роботу, ця перевірка обросла страшними чутками, мовляв, буде не лише СЕС, а й МНС, і прокуратура, і мало не розвідка", - розповів власник кількох точок у метро Олександр Корольов. 

Говорили, що завданням перевірки було знайти якомога більше порушень і виписати штрафів, адже в бюджеті порожньо.

На додачу загадкові неофіційні джерела налякали "газетярів" тим, що приїжджатимуть цілі автобуси із провіряючими та міліціонерами і вилучатимуть товар. Тож порадили вранці на робочі місця не виходити. 

На станції  метро "Тараса Шевченко" у четвер не працювали "за компанію" й кіоски із дисками, сувенірами та шоколадкам, відзначає видання. 

Водночас начальник відділу оренди в Київському метрополітені  Ірина Гушевата повідомила виданню, що нічого не знає про перевірку. У міській СЕС та МНС також стверджують, що чують про таке вперше. 

"Продавати  пресу у метро ніхто не забороняв. Це неправда, проїдьте у метро й самі побачите, що преса продається", - заявила у коментарі "Комсомольській правді" начальник прес-служби метрополітену Надія Шумак. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ