На столичних пляжах буде кіно і низка атракціонів


Столична влада розробила концепцію "Зразковий пляж", згідно з якою вже цього літа з 29 пляжів зникне сміття, натомість з'являться зручні шезлонги, ігрові майданчики, водні атракціони і навіть пляжні кінотеатри.

Однак за користування всією цією розкішшю доведеться платити, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За словами заступника голови КМДА Валерія Миронова, вже зараз пляжі почали розчищати від сміття.

"Це цілісна концепція, починаючи від ландшафтного дизайну до єдиного дизайну лавок, ліхтарів, кабінок для перевдягання і закінчуючи пляжними кінотеатрами та водними таксі", - сказав Миронов.

коштуватиме таке облаштування пляжів щонайменше 270 мільйонів гривень. Ці кошти спробують закласти у бюджет міста, але водночас влада очікує на велику зацікавленість інвесторів.

Нині свої пропозиції висловили дві компанії. Зокрема, "Стоун Україна" повідомила, що могла б провести гідротехнічні роботи, очистку дна, намив піску тощо. А компанія Water World Window, яка переважно займається створенням аквапарків та басейнів, готова до оздоблювальних робіт на міських пляжах.

"Окрім того, що ми можемо забезпечити шезлонги та кабінки для перевдягання, пропозицій у нашої компанії дуже багато. На пляжах можна зробити криті й відкриті зони відпочинку, майданчики для ігор. Ми пропонуємо "дитячі містечка", причому як на березі, так і у воді. На воді можна встановити батути, різні надувні конструкції, навіть плавучі острівці", -  сказав головний інженер компанії Віталій Бойко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ