"Київводоканал" обіцяє не подавати киянам протухлу воду


Компанія "Київводоканал" припускає обмеження водозабору води з Дніпра у разі погіршення її якості через масову загибель риби.

Про це на прес-конференції у п'ятницю сказав головний інженер департаменту експлуатації водопровідного господарства Володимир Костюк, повідомляють "Українські новини".

"Безумовно, будемо відмовлятися від того джерела, де гіршої якості вода. Сьогодні ми кажемо про те, що тривожна ситуація саме в київському водоймищі й відповідно на водозаборі Дніпровському", - сказав Костюк.

Тому у разі істотного погіршення якості води в Дніпру компанія планує збільшити водозабір води з Десни, яка на відміну від Дніпра, зарегульованого каскадами гідроспоруд і має більший коефіцієнт самоочищення.

Частина води, забраної з Десни, буде передаватися по трубопроводах на споруди Дніпровської водопровідної станції й у такий спосіб буде забезпечено водопостачання міста.

"Повністю відмовитися від забору дніпровської води у нас технічно немає можливості, але 70% деснянської води ми заберемо, і частково будемо дніпровську використовувати, таким чином, кінцевий результат буде - нормально оброблена вода", - запевнив Костюк.

Головний технолог "Київводоканалу" Інна Лавренчук зазначила, що компанія посилила дослідження проб води для визначення її якості.

За її словами, уже зараз дослідження фіксують підвищений рівень заліза і марганцю у воді обох річок і знижений рівень кисню.

Костюк запевнив, що у водопровідні системи Києва поставляється лише вода, відповідна державному стандарту.

Як повідомлялося раніше, "Київводоканал" побоюється погіршення якості питної води через масову загибель риби в Дніпрі й Десні, оскільки Дніпровські й Деснянська водопровідні станції не здійснюють дезодорацію води.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ