Черновецький пустить на повінь 4,2 мільйона


На виконання протиповіневих заходів у 2010 році буде спрямовано 4,2 мільйона гривень. 

Відповідне розпорядження підписав міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

Ці кошти буде спрямовано на розчистку гідротехнічних споруд, водосховищ, ставків та об'єктів, які знаходяться в зоні впливу шкідливої дії  льодоходу, повені та паводків.

Також на ці гроші заплановано закупити 26 насосів для відкачки води та поповнити матеріальний резерв Головного управління з питань надзвичайних ситуацій.

Згідно з розпорядженням Черновецького, у столиці буде створено міський штаб, до складу якого увійдуть заступники голови КМДА, заступники голів РДА, керівники ДКП "Плесо", Київської ГЕС та ГАЕС, Головного управління МНС та інші. Очолить штаб перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Аналогічні оперативні штаби буде створено у кожному районі Києва.

За даними Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА, проведена перевірка зливоприймальних систем, колекторів та русел малих річок показала, що водоймища захаращені побутовим сміттям, поваленими деревами, очеретом та чагарником, замулені, внаслідок чого пропускна спроможність проходження води знижена.

У зв'язку з цим районним адміністраціям, ВАТ "Київводоканал", КП "Плесо" дано доручення щодо виконання заходів з відновлення пропускної спроможності зазначених об'єктів.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ