Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b7e430d6ab8b/
Українська правда
Київ

Черновецький вирішив зайнятися каналізаційними люками

19.02.2010  09:51


Фото www.nag.ru
Київський міський голова Леонід Черновецький дав доручення керівникам районних адміністрацій, комунальних підприємств та профільних Головних управлінь до 23 лютого надати повну інформацію про кількість і місця розташування люків.

Особливу увагу мер просив звернути на люки поблизу шкіл, дитячих садків, житлових будинків.

Про це він заявив під час екстреної наради з проблем утримання люків у четвер, повідомляє прес-служба КМДА.

"Вимагаю від кожного надати директорові CALL-центру точні дані по кількості і розташуванню каналізаційних люків, що знаходяться у вас на балансі для організації роботи спеціальної бригади. За точність і повноту інформації несуть відповідальність особисто перші керівники", - наголосив Черновецький.

Він додав, що керівники по кожному люкові обов'язково повинні зазначити організацію, яка його обслуговує.

Крім того, за словами Черновецького, у найближчі дні мерія розгляне пропозиції управлінь щодо можливої заміни металевих каналізаційних люків на люки з композитних або полімерних матеріалів, використання яких поширене у всьому світі.

Також міський голова доручив начальнику Головного управління МВС у Києві Віталію Яремі посилити роботу з притягнення до відповідальності викрадачів люків, а також працівників пунктів прийому металобрухту.

"Ніколи не буде порядку в місті, якщо ним управляють 10 безвідповідальних районних керівників, які не підкоряються ані міському голові, ані Київраді, а в окремих випадках - керуються принципом: чим гірше, тим краще. У нас єдина територіальна громада в місті - це кияни. І наш обов'язок - і правовий, і божий - це зробити все, щоб киянам жилося в столиці комфортно", - сказав мер.

Він наголосив, що правовий нігілізм районних голів не дає можливості ефективно керувати міським господарством, тому він буде виходити з ініціативою внести зміни до закону про столицю, якими передбачити виключне право київського голови робити подання на призначення і звільнення голів районних адміністрацій.

Як відомо, 9 лютого на вулиці Наталії Ужвій, 10 у дворі дев'ятиповерхового житлового будинку в каналізаційний  колектор впала маленька дівчинка.

29 січня у Дніпровському районі столиці дворічний хлопчик упав у відкритий каналізаційний люкпід час прогулянки

25 січня на вулиці Симиренка, 2/19 8-річний школяр Влад упав у відкритий люк з гарячою водою в кількох десятках метрів від школи. Хлопчик отримав важкі опіки обох ніг.

Тижнем раніше,  жінка, яка вигулювала пса, звалилася в такий же люк з кип'ятком. Жінка ошпарила ноги, а її собака, за словами очевидців, зварився заживо.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.