Черновецький вирішив зайнятися каналізаційними люками



Фото www.nag.ru
Київський міський голова Леонід Черновецький дав доручення керівникам районних адміністрацій, комунальних підприємств та профільних Головних управлінь до 23 лютого надати повну інформацію про кількість і місця розташування люків.

Особливу увагу мер просив звернути на люки поблизу шкіл, дитячих садків, житлових будинків.

Про це він заявив під час екстреної наради з проблем утримання люків у четвер, повідомляє прес-служба КМДА.

"Вимагаю від кожного надати директорові CALL-центру точні дані по кількості і розташуванню каналізаційних люків, що знаходяться у вас на балансі для організації роботи спеціальної бригади. За точність і повноту інформації несуть відповідальність особисто перші керівники", - наголосив Черновецький.

Він додав, що керівники по кожному люкові обов'язково повинні зазначити організацію, яка його обслуговує.

Крім того, за словами Черновецького, у найближчі дні мерія розгляне пропозиції управлінь щодо можливої заміни металевих каналізаційних люків на люки з композитних або полімерних матеріалів, використання яких поширене у всьому світі.

Також міський голова доручив начальнику Головного управління МВС у Києві Віталію Яремі посилити роботу з притягнення до відповідальності викрадачів люків, а також працівників пунктів прийому металобрухту.

"Ніколи не буде порядку в місті, якщо ним управляють 10 безвідповідальних районних керівників, які не підкоряються ані міському голові, ані Київраді, а в окремих випадках - керуються принципом: чим гірше, тим краще. У нас єдина територіальна громада в місті - це кияни. І наш обов'язок - і правовий, і божий - це зробити все, щоб киянам жилося в столиці комфортно", - сказав мер.

Він наголосив, що правовий нігілізм районних голів не дає можливості ефективно керувати міським господарством, тому він буде виходити з ініціативою внести зміни до закону про столицю, якими передбачити виключне право київського голови робити подання на призначення і звільнення голів районних адміністрацій.

Як відомо, 9 лютого на вулиці Наталії Ужвій, 10 у дворі дев'ятиповерхового житлового будинку в каналізаційний  колектор впала маленька дівчинка.

29 січня у Дніпровському районі столиці дворічний хлопчик упав у відкритий каналізаційний люкпід час прогулянки

25 січня на вулиці Симиренка, 2/19 8-річний школяр Влад упав у відкритий люк з гарячою водою в кількох десятках метрів від школи. Хлопчик отримав важкі опіки обох ніг.

Тижнем раніше,  жінка, яка вигулювала пса, звалилася в такий же люк з кип'ятком. Жінка ошпарила ноги, а її собака, за словами очевидців, зварився заживо.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ