Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b7d1e6fcc75e/
Українська правда
Київ

До справи "Еліта-Центру" залучили ще 6 компаній

18.02.2010  12:03

Печерський райсуд Києва залучив як цивільних відповідачів у рамках кримінальної справи "Еліта-Центр" шість компаній, які належали організаторові афери Олександру  Волконському.

Зокрема, мова йде про ТОВ "Марс-1", ТОВ "БМУ "Хімбуд", ЗАТ "Будівельно - інжинірингова компанія БІК", ТОВ "Науково-дослідний центр Прогрес", ТОВ "Компанія "Еліта-будінвест" та ТОВ "АБФ".

Крім того, цивільним відповідачем визнано Дніпровську райадміністрацію, повідомляє прес-служба ГО "Центр правозахисту", що об'єднує обманутих інвесторів "Еліта-Центру".

Як відомо, раніше потерпілі вимагали залучити як цивільних відповідачів у рамках кримінальної справи сім компаній. Однак суд відхилив клопотання щодо ТОВ "Ромбудінвест".

"Потерпілі з задоволенням сприйняли таке рішення суду", - сказав голова правління ГО "Центр правозахисту"  Юрій Федоренко.

Він висловив сподівання, що суд за рахунок активів цих компаній забезпечить виконання вироку в частині компенсації їхніх матеріальних збитків.

"Використання активів компаній афериста дозволить знизити навантаження на місцевий і державний бюджети при компенсації матеріальних збитків потерпілої", - сказав Федоренко.

Як відомо, у результаті будівельної афери "Еліта-Центр", що була розкрита в лютому 2006 року в Києві, постраждали 1760 чоловік.

Усього в інвесторів шахрайським шляхом украдено більш 100 мільйонів доларів.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.