Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b7bcced6b162/
Українська правда
Київ

Вода в Києві може бути "з душком мертвої риби"

17.02.2010  12:03


Фото gzt.ru
АК "Київводоканал" побоюється погіршення якості питної води через масове вимирання риби в Дніпрі і Десні та закликає міських чиновників запобігти цьому явищу, таким чином зберігши якість джерел питного водопостачання у Києві.

Відповідні звернення керівництво "Київводоканалу" направило до КМДА, міської СЕС, МНС та Управління охорони навколишнього середовища Києва, повідомляє прес-служба водоканалу.

За інформацією компанії, цьогорічні кліматичні умови спричинили до утворення на водоймищах грубого шару льоду, який ускладнює проникнення кисню, необхідного для життя риб та річкового планктону.

За таких умов на середину лютого вже спостерігається масове вимирання риб у річищах Дніпра та Десни вище київського водозабору, що призводить до погіршення якості джерел водопостачання.

"На превеликий жаль, на Дніпровській та Деснянській водоочисних станціях за проектом не передбачена стадія дезодорації води (нейтралізація невластивих запахів). Запобіжним заходом могло б бути розчищення поверхневого льодової корки, що знаходиться у компетенції МНС та інших служб, які спеціалізуються на роботах у водному господарстві", йдеться в повідомленні "Київводоканалу".

У компанії наголошують, що жодних кроків для попередження екологічного лиха не було вчинено, тому втрачено час на порятунок риби, але ще є можливість "врятувати" якість питної  води в Києві.

"Київводоканал" звернувся до КМДА та компетентних державних установ з проханням про екстрене виділення коштів у сумі 47 мільйонів 160 тисяч гривень задля поповнення запасів очисників води, а також придбання комплексу обладнання для їх дозування.

"Українська правда. Київ"


© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.