У мерії пояснили, чого виселяють Будинок актора


Приміщення в Будинку актора відбирають через недбале ставлення до будівлі, яка  є пам'яткою архітектури.

Про це розповів "Радіо "Свобода" начальник управління охорони культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко.

Він також додав, що це рішення влади не могло бути несподіванкою для керівництва Будинку, оскільки про виселення попереджають вже кілька років.

"Їм належить багато майна, кілька об'єктів, один із будинків вони взагалі здають в оренду. Будинок актора й раніше попереджали, що через неналежне ставлення до приміщення їх можуть виселити. І вони жодної копійки не витратили на реставраційні роботи, хоч на оренді отримують величезні кошти", - додав Кухаренко.

Адміністрація Будинку актора усі звинувачення на свою адресу відкидає, мовляв, будівля - у нормальному стані, проте на комплексну реставрацію коштів не вистачає.

"Зсередини будівля в нас взагалі як "ляля", а з двору можна побачити тріщини, адже поблизу метрополітен", - сказала методист закладу Ірина Коберник.

Як відомо, Будинок актора розташований у будівлі, спроектованій  понад 100 років тому відомим архітектором Владиславом Городецьким, з середини минулого століття у цьому приміщенні оселився Будинок актора.

Нині київська влада планує передати будівлю в  оренду Творчій вітальні імені Івана  Козловського. Щоправда, директор і художній керівник вітальні В'ячеслав Медведєв займати приміщення не квапиться.

За його словами, рішення Київської міської ради досі не підписане столичним головою. До того ж, до обіцянок київської влади він ставиться з побоюванням, адже з 2007 року розташована на Хрещатику творча вітальня перебуває під загрозою виселення.

"Якщо нас переселять у те приміщення, то це, на Хрещатику, заберуть. А звідти роки через три також можуть викинути", - сказав Медведєв. 
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ