У столиці прикрили 16 ресторанів та готелів на Дніпрі


У столиці зупинено або заборонено діяльність 16 об'єктів, які здійснюють господарську діяльність в акваторії Дніпра.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Відомство разом із фахівцями територіальних підрозділів МНС, Санепідемстанції, Регістру судноплавства, Державної інспекції з безпеки судноплавства та інших державних контролюючих органів провело перевірку додержання вимог чинного  законодавства  власниками плавзасобів, розміщених в акваторії Дніпра.

У ході перевірки виявлено численні порушення вимог правил пожежної безпеки та санітарних норм та правил, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій, заподіяння реальної шкоди життю та здоров'ю громадян.

З метою усунення виявлених порушень прокуратура внесла відповідні приписи до територіальних підрозділів ГУ МНС та Дніпровської басейнової санітарно-епідеміологічної станції.

За результатами розгляду приписів прокуратури головний держінспектор з пожежного нагляду та головний державний санітарний лікар Дніпровського басейну винесли постанови про вжиття запобіжних заходів та тимчасове зупинення діяльності 16 готелів та ресторанів на Дніпрі.

Крім того, у ході перевірки встановлено, що власники плавзасобів використовують державне нерухоме майно - причали та ніші гідротехнічні споруди, які  відповідно до вимог чинного законодавства заборонено передавати в оренду.

Договори оренди укладені власниками плавзасобів з Регіональним відділенням Фонду держмайна на підставі рішень господарських судів.

З метою захисту інтересів держави та припинення незаконного користування державним майном прокуратура Києва подала до Вищого господарського суду касаційні скарги на рішення господарських судів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ