У п’ятикласників перевірять знання математики


Найближчим часом Центр моніторингу столичної освіти перевірить п'ятикласників на знання математики.

Про це заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба мерії.

"Наразі ми поставили перед собою завдання визначити  якість математичної освіти учнів 5-х класів з урахуванням рівня сформованості базових знань, умінь та навичок з математики, отриманих ними під час навчання в початковій школі", - сказв Журавський.

Він пояснив, що основним завданням дослідження є виявлення труднощів, які виникають у школярів з засвоєнням навчального матеріалу. Важливо також зрозуміти, що є причиною прогалин у навчальній підготовці.

"В опитування візьмуть участь близько 22 тисяч учнів 5-х класів. У результаті дослідження ми зможемо виявити залежність рівня навчальних досягнень з математики у 5 класі від рівня підготовки у початковій школі та взаємозв'язок між рівнем адаптованості учнів та успішністю", - сказав Журавський.

Він додав, що відповідно до цього будуть напрацьовані шляхи підвищення якості викладання у початковій школі.

Водночас у 9-класників перевірять знання з географії України. Це, за словами Журавського, необхідно для порівняння результатів з дослідженнями минулого року, а також для оцінки рівня підготовленості учнів до подальшого вивчення курсу "Економічна і соціальна географія світу".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ