Київських студентів протестують на ВІЛ/СНІД



Фото kiew.diplo.de
Протягом п'яти днів - з 15 по 19 лютого -  студенти та викладачі десяти вищих навчальних закладів столиці здаватимуть аналіз крові на ВІЛ/СНІД.       

Студенти матимуть можливість пройти тест у середовищі власного навчального закладу, а результати дослідження будуть готові вже за 20-30 хвилин, повідомляють організатори акції "Життя заради життя-2010".

Таке тестування на ВІЛ/СНІД  є анонімним і безкоштовним. Крім того, упродовж усієї акції молоді волонтери  роздадуть 40 тисяч презервативів та інформаційних пакетів.

Очікується, що близько 90 000 студентів дізнаються про акцію, а близько 3 000 пройдуть тестування. 

Крім того, вночі з 17 на 18 лютого відбудеться благодійна вечірка "Відкрий очі!", зібрані кошти та подарунки з якої організатори передадуть ВІЛ-інфікованим дітям.  

Підчас акції "Життя заради життя-2010" у кожному з 10-ти вищих навчальних закладів окрім тестування також відбудуться лекції, круглі столи, семінари за участі спеціалістів з ВІЛ/СНІД; тренінги із репродуктивного здоров'я для молоді; зустрічі з ВІЛ-інфікованими людьми; виставки малюнків та фотографій ВІЛ-інфікованих дітей тощо.

Про подробиці  акції, графік тестування та перелік  вишів можна дізнатися тут.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ